Mission possible

  • Finn din indre drivkraft, din dragning, vekk din drøm

Alle har en form for drøm, behov eller drivkraft. Noe som trekker dypt inne i oss, ei kompassnål... 


Det er ikke alltid lett for deg å se nøyaktig hva nåla den peker på. Men hvis du går i motsatt retning, bare vet du det. Da kjennes det feil, det skurrer, det oppleves ikke som du er tro mot deg selv. 

Jeg liker å tenke på vår indre drivkraft som et oppdrag. Ja, jeg tror faktisk alle mennesker har en mission i livet. Noe du kom hit for å gjøre – eller være. 

Denne drivkraften kan kjennes så sterk at hvis du ikke klarer å oppfylle oppdraget, kan livet kjennes lite verdt å leve. 

SÅ HVA er ditt oppdrag? 

Det er det ingen andre som kan fortelle deg – enn deg selv. 

UTFORDRINGEN ER at det er lett å ta feil mellom to typer dragninger: Det vi ønsker oss og det vi drømmer om. Mange mennesker bruker hele livet på å jage etter stadig mer av det første: Ny bil, båt, hytte, jobb eller høyere status. 

Saken er at vi ofte prioriterer det kortsiktige ønsket framfor den langsiktige drømmen. 

Noe av problemet er at vår indre, dype drivkraft ikke alltid roper så høyt. Magefølelsen din kan være en stillferdig samtalepartner. Det fine er likevel at den er en tålmodig sjel. Den vil aldri slutte å snakke til deg. 

ALLE MENNESKER ønsker å bli lykkelige. Men spør du en psykolog, vil han eller hun kunne peke på at lykke som konstant tilstand er nærmest uoppnåelig. 

Så hvorfor jager vi etter den da? Ja, hvorfor fortsetter vi å jage etter stadig nye, kortsiktige mål? 

EN NØKKEL kan vært å spørre: Hva er det som gir meg mening i livet? Ja, hva er det som virkelig gjør livet verdt å leve.

Våre dypere behov er ofte immaterielle, og kan handle om hvem vi er i verden. Om å bruke våre medfødte evner og egenskaper. Ja, de tingene som gjør at du virkelig føler deg i flyt med deg selv. 

HVA ER det som kan gi deg sterke øyeblikk av lykke? Kanskje du spiller gitar? Danser, synger eller snekrer?

Kanskje det handler om å hjelpe andre? Om å være sammen med barn? Når du tar en kaffekopp med din beste venn?

OG FOR min del handler det om flere ting. En dem er å kjenne samhørighet med noe som er større enn meg selv. Å prøve å fange en bit av noe virkelig vakkert, noe nærmest hellig, å fange en flik av en evighet…

No Comments