I Mikkels lys

Omslag_IMikkelslys_2

Bestill boka ved å klikke her!

I Mikkels lys

– en pappas fortelling

Av Torgeir W. Skancke.

”I skyggen av en sykdom, i lyset fra en gutt”

I Mikkels lys er den sterke historien om en liten gutt som blir født alvorlig syk. Om dramatiske år med store operasjoner og mange hundre sykehusdøgn. Det er også en fortelling om kjærlighet, og om hva som er verdifullt når livet henger i en tynn tråd.
I Mikkels lys er en pappas fortelling: Om å kjempe for gutten sin, om å være mann, om å være sterk og svak på samme tid. Vil Mikkel overleve? Hvordan klare å stå det? Og hvordan finne meningen med alt sammen?
I boka tar forfatteren opp en rekke tabubelagte temaer: Er det gave å få et alvorlig sykt eller funksjonshemmet barn? Hvorfor strever menn slik med å snakke om sorg? Og: Kan man bli frisk hvis man bare tenker positivt nok?

Her finner du komplett liste over kildene til boka

Torgeir W. Skancke (f.1968), er født og oppvokst i Larvik. Han er utdannet fotograf, og har arbeidet i 20 år som journalist og fotograf i tidsskrift, på nett og i radio. Han har tidligere vunnet Fagpressens journalistpris, og er fire ganger nominert til den samme prisen. Som fotograf har han holdt åtte separat- og kollektivutstillinger. I Mikkels lys er forfatterens andre bok. Les mer på imikkelslys.no og facebook.com/IMikkelslys

”Og hver gang jeg ser et barn som er annerledes, som sitter i rullestol, som har et multihandikap, så tenker jeg på dette: Disse små menneskene som er så annerledes. Som har kommet til oss for å lære oss noe viktig. Å vise vei for hver og en av oss. Enda hvor smertefullt det er.”

I Mikkels lys kommer oktober 2016, på Pax forlag. Arbeidet med boka er støttet av Fritt Ord, og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.