Amazonas-eventyret: Ayahuasca-seremonien

Fri fant i Amazonas – episode 6

I DAG – det er to år siden nå – var dagen her. Denne kvelden skulle det være ayahuasca-seremoni. Jeg var spent – sto overfor det totalt ukjente. Kunne jeg takle det? Ja, kan vi takle det vi frykter, som gir oss følelsen av å miste all kontroll? Kan vi klare ikke å handle i ren frykt når vi kommer til nullpunktet? Kan vi klare å være vårt høyeste selv når verden rundt oss ser ut til å kollapse?

DENNE kvelden skulle Don Ronor, sjamanen, lede flere ritualer. En av dem var å røyke pipetobakk – mapacho. Den er også kalt aztekertobakk, og sier å ha vært i bruk i religiøse seremonier gjennom tre tusen år, av ufolkene i Sør- og Mellom-Amerika. 

Selve pipa er lagd av et sjeldent og hellig tre, Nayarao. Hun er gudinne for lys, kjærlighet og visdom. Og bladene hennes skal visstnok lyse i mørket. 

VI GJORDE oss klare. Lydene fra jungelen rundt oss var intense. Deretter starter maestro å synge. Sangene hans kalles ikaros. Gjennom dem invitere sjamanen de som bor i åndeverdenen og i jungelen inn i sirkelen… 

Blogglistenhits

No Comments